• METEN IS WETEN TRAJECTEN

  BLOEDSUIKER SENSOR TRAJECT

 • METEN IS WETEN TRAJECTEN

  BLOEDSUIKER SENSOR TRAJECT

Ben jij benieuwd hoe jouw bloedsuiker reageert op voeding, stress, ontspanning en beweging?

Is het een meerwaarde om een bloedsuiker sensor te dragen als je geen diabetes hebt?

Dat is zeker een goed idee! Wanneer kan een sensor voor jou mooie inzichten geven?

 • Het jou niet of moeilijk lukt om af te vallen of jouw gewicht juist onverklaarbaar stijgt.

 • Je benieuwd bent op welke voeding jouw lijf juist wel/ niet goed reageert.

  Tegenwoordig zijn er vele voedingshypes, leefstijlen en diëten, maar wat past nu bij jou? Welke voeding geeft een mooi stabiel bloedsuiker en welke voeding geeft flinke pieken in jouw bloedsuiker?

 • Ook kan het zijn dat je regelmatig moeizaam of onrustig slaapt.

  Met een sensor kunnen we jouw bloedsuikerverloop ook ’s nachts onderzoeken. Dit zou een link kunnen zijn met het slechte slapen.

 • Je regelmatig energiedips ervaart, bijvoorbeeld na een maaltijd.

 • Je continue honger/ trek ervaart.

 • (Pré) Diabetes hebt en dit met voeding en een gezonde leefstijl wilt omkeren.

Dietist broek op Langedijk

Wat houdt het glucosetraject in?

 • Stap 1

  Wij starten met een intakegesprek om jouw sensor te plaatsen en nemen samen door wat we gaan doen en hoe de app werkt.

 • Stap 2

  Je draagt twee weken de Freestyle Libre glucose/ bloedsuiker sensor. Hierbij wordt jouw bloedsuikerverloop de hele dag gemeten en kan je dit mooi volgen via een app op jouw telefoon. Eén van onze diëtisten: Suzanne, Dorette of Lisa kijken met jou mee. Wij hebben intensief contact met ons netwerk vanuit BiometrIQ. Dit is een team van artsen en diëtisten, waar wij regelmatig mee overleggen om alle resultaten zo goed mogelijk te onderzoeken.

 • Stap 3

  Na 1 week hebben we een consult om samen jouw resultaten van de 1e week te bespreken. We kijken samen naar de mogelijkheden om de bloedsuikerwaarden nog verder te verbeteren. Je krijgt leefstijladviezen die je in de 2e week kunt gaan proberen.

 • Stap 4

  Na week 2 hebben we het afrondende consult. We bekijken wat voor invloed de leefstijlveranderingen van week 2 hebben gehad op jouw bloedsuikerwaarden. Vanuit daar bespreken we de leefstijladviezen die je in de toekomst kunt volgen om jouw bloedsuikers zoveel mogelijk stabiel te houden en/of  eventueel optimaal in vetverbranding te komen. Mocht je het fijn vinden om nog een afspraak met ons te plannen, kan dat natuurlijk.

 • Stap 5

  Na afronding van jouw traject krijg je van ons jouw uitgebreide analyse van jouw bloedsuikerverloop en een voorbeelddagmenu met variaties voor de toekomst.

Dietist broek op Langedijk

Hieronder 2 voorbeelden:

Cliënt met een verstoord slaapritme

Hierbij even een voorbeeldje van een dame, waarbij het bloedsuiker overdag heel netjes stabiel blijft. Ze sliep met name ’s nachts heel slecht en vanuit de bloedsuikersensor kwamen wij tot het inzicht dat deze dame ’s nachts vaak een heel laag bloedsuiker had, wat negatieve invloed had op haar slaap.

Dietist broek op Langedijk

Met een kleine aanpassing in het avondtussendoortje heeft mevrouw geen lage bloedsuikers meer ” s nachts gehad, slaapt beter en wordt meer uitgerust wakker.

Dietist broek op Langedijk

Cliënt waarbij afvallen niet lukte

Hieronder zien we een ander bloedsuikerverloop van een meneer met flink met een aantal bloedsuikerpieken over de dag.

We zien het volgende:

– Bij nummer 2 nam meneer een appelgebakje en daarbij piekt het bloedsuiker naar 9,3 mmol/l. Hierdoor gaat het lijf overmatig insuline produceren, waarbij het lijf niet bezig is met vetverbranding.

– Tussen nummer 3 en 4 nam dhr. 3 bruine broodjes besmeerd met halvarine en belegd met 48+ kaas. Daarbij stijgt het bloedsuiker naar 11,3 mmol/l. Dhr. heeft dit de dagen hierna veranderd in koolhydraatarme broodjes + salade, waarbij het bloedsuiker stabieler bleef. 4

– Tussen nummer 5 en 6 heeft dhr. een rondje op zijn racefiets gefietst, waarbij het bloedsuiker ook steeg.

Dietist broek op Langedijk
Uiteindelijk hebben we de grootste bloedsuikerpieken eruit kunnen halen en bleef het bloedsuiker meer in de groene waarden. Hierbij maakte het lijf minder insuline aan en werd gevoeliger voor het hormooninsuline, waardoor het afvallen wel weer lukt

Dietist broek op Langedijk

Kosten

De glucosesensor kost normaal €198 (inclusief 21% BTW), maar in januari hebben wij een leuke aanbieding: €168,00 (inclusief 21% BTW),

De bijbehorende afspraken kunnen we declareren bij de zorgverzekering indien hiervoor een medische reden is (overgewicht/BMI >25 is 1 van de redenen). De diëtist zit voor 3 uur in de basis verzekering, dit wordt wel verrekend met je eigen risico.

Wil je de afspraken niet via de zorgverzekering laten lopen dan zijn de kosten: €210,00

– 1 intakegesprek bij jouw diëtist + plaatsen van de sensor

– 2 vervolgconsulten bij jouw diëtist

– 1x sensor voor 14 dagen

– Een uitgebreid persoonlijk rapport van jouw bloedsuikerverloop

– 1x een persoonlijk behandelplan incl. voorbeelddagmenu naar aanleiding van de bevindingen tijdens jouw sensortraject.

Bel ons

Inschrijven voor het
Bloedsuiker sensor traject